El periodista Lluís Foix parla del futur dels joves periodistes a Catalunya

IMG_9

El veterà periodista i antic director de la Vanguardia, va parlar al Col.legi de Periodistes sobre la seva experiència com a periodista i corresponsal i sobre el futur que tenen per davant els joves periodistes de Catalunya

IMG_2

El passat 20 desembre de 2012, va tenir lloc a la seu central de Barcelona del Col.legi de Periodistes de Catalunya, la conferència- tertúlia “Joves Periodistes i panorama actual del mass media a Catalunya”, organitzada pel periodista i col.legiat Juan Pablo Torrents-Faura i que va tenir com convidat el periodista Lluís Foix.

Sota el marc de la profunda crisi econòmica i social a Catalunya i a la resta de l’estat espanyol, Foix va parlar en primer lloc de la seva experiència com a periodista que comença a la dècada dels anys 60 del segle fins al dia d’avui.

Foix va recalcar que un bon periodista ha de ser una persona culta, que conegui molt bé la història del segle XX de Catalunya, Espanya i Europa per poder entendre i explicar l’actual situació del nostre entorn.

També va referir-se a la importància de la imparcialitat dels periodistes envers als banquers i els polítics i sobre el nou periodisme que ha nascut arran del naixement d’internet i el desenvolupament de les xarxes socials i la seva repercussió en l’opinió pública.

Per altra banda i a petició dels assistents, va respondre a qüestions sobre el futur dels joves periodistes afirmant que es té que reinventar la professió i que un mateix ha de ser “marca” o branding. Es a dir, un mateix ha de saber vendre les seves aptituds i experiència a través d’internet. Com? Donc, per exemple, a partir del propi bloc personal o de les diferentes plataformes digitals que hi ha en l’actualitat.

IMG_16

 

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s