Paloma Gómez-Borrero presenta el seu nou llibre a Barcelona

La veterana i coneguda periodista vaticanista va presentar el passat 5 de juny el seu nou llibre titulat “De Benet a Francesc, el conclau del canvi” (editorial Planeta), en un sopar-col·loqui al Círculo Ecuestre de Barcelona

Imagen

 En una sala plena de gom a gom, la reconeguda periodista madrilenya Paloma Gómez-Borrero va ser la convidada d’un sopar-conferència organitzat pel Círculo Ecuestre per presentar el seu nou llibre. Gómez- Borrero, que va ser la primera dona corresponsal al Vaticà des de mitjans dels anys 70, va establir una relació molt estreta amb el Papa Joan Pau II, que no amaga que és el seu preferit de tots els que ha tractat personalment des de Joan Pau I fins l’actual Francesc I. Durant el pontificat de Karol Wojtyla,  la periodistava acompanyar-lo en 104 viatges arreu del  món i el defineix com un gran comunicador.

De Benet a Francesc

Per Gómez-Borrero, no s’ha fet justícia amb Benet XVI, un home intel·lectual, humil i valent que ha tingut que fer front als casos de pederastia dintre de l’església i que ha preparat un informe de “ruta” a seguir de 400 pàgines, abans de deixar la seva responsabilitat, on es denuncia tota la corruptela de la cúria.

El nou pontífex Francesc I, marca un abans i un després, que queda plasmat en les seves paraules “una església pobre pels pobres”, i no només enmarcat en el tema econòmic, sino en la buidor de l’ànima de moltes persones amb poder polític i empresarial. A partir del mes d’octubre d’enguany, veurem canvis significatius dintre la cúria. El nou Papa no té una trajectòria dintre de la cúria, i per això no li tremola el pols en el moment de fer profundes reformes dintre d’aquest col.lectiu de l’església perque té les idees molts clares.

La mort de Joan Pau I i l’atemptat contra Wotjyla

La part final de la presentació del llibre, va servir per fer un torn de preguntes dels assistents entre les que va destacar la contestació de la periodista envers la mort real de Joan Pau I que tant s’ha especulat. Segons Gómez-Borrero, Albino Luciani (Joan Pau I), que tenia una salut molt delicada, va morir sobtadament d’un trombe d’una cama que li va arribar al cor. Aquesta versió se la va explicar la mateixa neboda de Luciani que és metgessa.

Per altra banda, va assegurar que l’atemptat contra el Papa Wotjyla a la plaça de Sant Pere del Vaticà al maig de 1981 i perpretat pel turc Alí Agcà, va ser un complot de la URSS per evitar la caiguda del comunisme en els països de l’est d’Europa, com a conseqüència de la influencia que aquest Papa polac estava tenint en Polònia i els altres estats del bloc soviètic.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s